Hila


Zimnica


2005 godine Hila je proširila svoj asortiman domaće proizvodnje uvođenjem kiselog programa – domaća zimnica. Skromno smo započeli proizvodnju sa dva artikla da bi je u 2006, zbog velikog uspeha ove vrste proizvoda na domaćem tržištu, proširili na 16 artikala. Tako da smo zaokružili naš asortiman na sledeće proizvode:

  • Domaća Ljutenica-sa malim baburicama
  • Domaća Pečena paprika-Ljuštena
  • Domaća Pečena zamrznuta paprika-Neljuštena
  • Domaća Cvekla-sa belim lukom
  • Domaća Salata Mrkva-sa belim lukom
  • Domaća Salata od Rotkve sa prazilukom
  • Domaća ljuta paprika, pečena, ljuštena
  • Domaća ljuta papričica-Džinka
  • Domaća Lučena-pečena,ljuštena paprika
  • Domaća Peckana paprika-presovana
  • Domaća Paprika punjena kupusom
  • Pikant salata- paprika, ren, beli luk,peršun
  • Domaći Pindžur
  • Domaća salata od celih šampinjona
  • Turšija salata-krastavac,zeleni paradajz, mrkva
  • Kelj Pupčar-turšija
  • Kiseli Kupus -glavice
  • Kiseli Kupus - ribanac
  • Kiseli Kupus - listovi
  • Domaća Paprika u Pavlaci

Posebno smo ponosni na proizvodnju kupusa koje je dostigla visinu od 120 tona. Svi proizvodi, prateći isti princip i tradiciju proizvoda iz programa domaćih džemova, slatkog i ajvara, se prave po tradicionalnim receptima i na tradicionalan način, od najkvalitetnijih sirovina. Ovim zaokružujemo misiju da postanemo lider proizvodnje domaće hrane u jugo-zapadnom delu Srbije koji povezuje preko 20 proizvođača sirovina i na ovaj način upošljava mala seoska domaćinstva u regionalni sistem sa jedinstvenim pečatom EKO-PODRUČJA planine Zlatar.

Plan nam je da u 2007 godini dodamo:

  • Vakumirani Zlatarski Sir,
  • Vakumiranu papriku punjenu pavlakom
  • Vakumiranu smrznutu domaću sarmu
  • Mix salatu od pečuraka u teglama
  • Program smrznutih polugotovih domaćih pita od višanja, šljiva, krompira, sira, mesa,bundeve itd
  • Svežu šargarepu i krompir u mrežnim vrećama od 2,5 kg

O proizvodima iz Hiline zimnice

Pindžur

Pindžur je proizvod koji se pravi koristeći originalne, tradicionalne balkanske recepte. Zavisno od regije i kulinarske kulture, mogu se naći recepti sa različitim miksom povrća. Mi u Hili, pravimo pindžur od pečene zelene ili crvene paprike i domaćeg paradajza kako bismo dobili savršeno ukusan proizvod koji je odličan i kao salata i kao bogat namaz za sendvič.

Ljutenica

Ljutenica je proizvod koji, kao i pundjur, ima dugu balkansku tradiciju po recepturama koje se koriste za spravljanje ovog vrhunskog proizvoda. Mi je pravimo od retkih i malih ljutih paprika u ukusnom pireu od paradajza.

Pikant salata

Na ovaj proizvod smo posebno ponosni jer se pravi prema našem receptu koji smo razvili u čast velikih ljubitelja sveže paprika. Pravimo ga od sveže crvene cepkane paprike dodajući ren i još neke začinske biljke.

Pečena ljuštena paprika

Pečena ljuštena paprika se pravi ručno, poštujući sve principe koje reč “domaće” podrazumeva. Pakujemo je u staklene tegle i služi se kao salata ili kao prilog uz drugo povrće.

Pečena neljuštena zamrznuta paprika

Pečena neljuštena zamrznuta paprika se pravi takođe na potpuno prirodan način nakon čega se pakuje i stiroporske činije. Dodatkom sirćeta, ulja i soli imate savršeno zdravu salatu. Naša preporuka je da je ispržite zajedno sa jajima za savršeno ukusan doručak.

Salata od cvekle sa belim lukom

Cvekla koju koristimo za pravljanje ovog zdravog i ukusnog dragulja srpske kuhinje se uzgaja na planini Zlatar koja garantuje najviši kvalitet. U nju dodajemo listiće belog luka radi vrhunskog užitka.

Salata od šargarepe sa belim lukom

Šargarapa sa planine Zlatar sa listićima belog luka. Pored svog odličnog ukusa i vizuelno prija.

Pečena presovana paprika

Još jedan autentičan srpski recept. Poštujući ovo stavljamo pečenu crvenu papriku, šargarepu i začine u staklenu teglu i presujemo kako bismo dobili savršenu salatu koja najbolje ide uz prženo meso.

Ljuta paprika-Džinka

Dugačka zelena paprika koja je retka i koja isto toliko ljuta. Za one koji vole da svoje jelo dobro začine.

Ljuta ljuštena paprika

Kao i džinka, paprika se peče i ljušti kako bi svi pikantni sokovi ostali unutar ove izuzetno ljute paprike.

Ljuštena lučena paprika

Mi, u Srbiji, smo navikli da uživamo u pečenoj, ljuštenoj zelenoj paprici sa belim lukom samo u vrhunskim restoranima. Sada, mi približavamo na dohvat ruke svakome ko poželi da u ovom delikatesu užive i kod kuće.

Paprika punjena kupusom

Kiselkast ukus paprika punjene rendanim kupusom savršeno sa slaže uz bilo koju vrstu mesa.

Kisela salata od šampinjona

Novi originalni recept od kiselih prvoklasnih pečuraka u marinadi.

Kiseli kupus – cele glavice u PVC vakuum kesama

Na tradicionalni način pripremljen kiseli kupus koji se kod nas najčešće koristi tokom zimskih dana kao salata ili za pripremanje čuvene sarme (mleveno meso sa pirinčem u listovima kupusa).

Kiseli kupus – listovi u PVC vakuum kesama

Listovi kupusa koji se pažljivo pakuju kako bi ostali netaknuti za pripremanje sarme.

Kiseli kupus – ribanac u PVC vakuum kesama

Spreman za pripremanje podvarka sa dimljenim mesom.


katalog.pdf

Vrh strane


Copyright © 2007 - 2009   Hila d.o.o.   |   Sva prava zadržana