Hila


Pečurke


Godišnji kapacitet pečurkane iznosi preko 120 tona od čega 40% proizvodnje čine sveži šampinjoni, dok 60% proizvodnje čine marinirani šampinjoni. Šampinjoni se pakuju u tegle od 310ml i 500ml.

Proizvodni objekat sa pečurkanom se nalazi u Novoj Varoši koja pripada oblasti koja je proglašena za ekološku sredinu. Nova Varoš se nalazi u podnožju planine Zlatar, u neposrednoj blizini 3 jezera koja predstavljaju najveći bazen pitke vode u Evropi – preko 5 miliona m3 vode. Ekološku podobnost ove oblasti potvrđuje i beloglavi sup čije je stanište upravo tu.

Kontrolisani proces proizvodnje, koji smo mi primenili u pečurkani, podrazumeva automatizaciju procesa proizvodnje, to jest potpunu kontrolu uslova i procesa proizvodnje: temperatura, vlažnost vazduha, kontrola štetnih gasova (CO2) itd.

Šampinjoni koji se proizvode prvoklasnog su kvaliteta, a za njihovu proizvodnju se koristi uvozni kompost. Kompanija Hila obezbeđuje kontinuirano isporuku svežih i mariniranih šampinjona kao i nekoliko vrsta salata na bazi šampinjona čime je postala inovator na domaćem tržištu.
2006 godine kompanija Hila je uspešno završila gradnju pečurkana, koja se nalazi u Novoj Varoši. Puštanjem u rad ove pečurkane, Srbija je dobila najmoderniju pečurkanu koja ima 4 komore svaka površine preko 200 m2.

Copyright © 2007 - 2009   Hila d.o.o.   |   Sva prava zadržana