Hila


O kompaniji


Kompanija Hila d.o.o. je osnovana 1993. godine sa sedištem u ulici Stevana Brakusa 4-Beograd-Srbija. Orijentisanost poslovanja kompanije je od samih početaka bila usmerena na prehrambenu industriju. Prvu deceniju poslovanja firma se bavila isključivo uvozom. Prvi proizvodi koje je Hila počela da uvozi su bili iz domena konditorskog programa, konzervirano voće i povrće, ribljih konzerviranih proizvoda, biljnih šlagova itd.

Kasnijim razvojem kompanije i upoznavanjem domaćeg i ujedno inostranog tržišta jasno se nametnula činjenica da postoji velika potreba i tražnja za zdravom domaćom hranom koja se proizvodi prvenstveno poštujući stare, tradicionalne recepte, od prvoklasnih rukom branih plodova, prikupljenih sa ekoloških područja Srbije.

2002. godine kompanija Hila počinje sa proizvodnjom domaće, organske hrane, prvenstveno za potrebe domaćeg tržišta, a kasnije i za inostrana tržišta Balkanskih zemalja, EU, USA, Kanade.

Program "Domaća Hrana" se polako i shodno našim mogućnostima širio uz striktno poštovanje našeg pozicijskog slogana, koji ujedno definiše način našeg poslovanja „Rukom brano, rukom pripremano“. U cilju postizanja postavljenih ciljeva, izuzetna pažnja se poklanja svakoj fazi proizvodnog procesa: od kvaliteta sirovina, koje moraju biti iz ekološko podobnih oblasti Srbije, recepata, strogih metoda pripreme, pa do odgovarajuće ambalaže.

2002. godine firma počinje sa proizvodnjom prva dva proizvoda iz programa „Domaća Kuhinja“: domaće slatko, domaći džemovi i domaći ajvar. Domaće slatko smo proizvodili od sedam vrsta voća: jagoda, kupina, borovnica, šljiva, višnja, dunja i ribizla. Ajvar se te godine proizvodio u 3 ukusa: blagi, blago ljuti i sa plavim patlidžanom, a dzemovi od sljive, breskve i kajsije.

2003. godine, asortiman se širi u segmentu domaćih džemova i povećavaju se količine. Te sezone smo uveli domaće džemove od maline i drenjine. Takođe smo uvećali proizvodnju domaćeg ajvara od prošle godine za 50%.

2004. godine smo proširili proizvodnju iz kiselog programa: salata od domaće cvekle i salata od domaće šargarepe sa belim lukom. Proširili smo asortiman domaćeg ajvara dodavši još jednu vrstu: cepkanu papriku, a takođe smo povećali proizvodnju ajvara za 50%.

2005. godine, što je već postao trend, smo povećali proizvodnju domaćeg ajvara za dodatnih 30%. Akcenat u ovoj poslovnoj godini je bio na širenje asortimana iz programa domaćih džemova; jagoda i džem od šipurka. Takođe, kiselom programu smo dodali nov proizvod: teglirane pečene ljuštene paprike.

2006. godine Premeštamo kompletnu proizvodnju u naš sopstveni pogon u Novoj Varoši, čime značajno povećavamo proizvodne kapacitete i količine. Uvodimo novo slatko od neljuštenih šljiva, proširujemo asortiman džemova i dodajemo pekmez od šljiva. U ovoj godini, takođe smo proširili kiseli program i zaokružili, bar što se tiče 2006-te na 9 domaćih proizvoda vrhunskog ukusa i kvaliteta: pindžur, pikant salata, ljutenica, paprika punjena kupusom, ljute papričice – Džinka, reckana presovana paprika, lučena pečena ljuštena paprika, salata od celih šampinjona.

U saradnji sa ko-operantom, ove godine smo proizveli preko 120 tona kiselog kupusa, i to kao glavica, ribanac i u listovima i 10 tona zimske salate u vakum kesama. Takođe, naš proizvodni plan predviđa i proizvodnju kelja pupčara.

U ovoj godini smo završili projekat instaliranja 4 najmodernije komore za gajenje šampinjona u kontrolisanim uslovima, povrsine preko 800 m2, čime nameravamo da postanemo vodeći snabdevač srpskog tržista svežim i mariniranim pečurkama.

Proizvodni pogon u Novoj Varoši sa 4 najmodernije komore za gajenje šampinjona u kontrolisanim uslovima.

Puštanjem u pogon nove fabrike u Novoj Varoši, kompanija HILA počinje sa prikupljanjem svežih šumskih plodova i preradom/ zamrzavanjem/ sušenjem/ salamurenjem.


Copyright © 2007 - 2009   Hila d.o.o.   |   Sva prava zadržana